Big File Rijk worden met bitcoin

Zo kun je nu nog geld verdienen aan de bizarre stijging van de bitcoin

Als je in 2009 voor 50 euro aan bitcoin had gekocht, dan was je nu miljonair. ‘Als’ inderdaad. Inmiddels kost één bitcoin zo’n 2000 dollar. Ben je te laat? Niet per se.

Volgens Daan Kleiman van Bitonic is het moeilijk te zeggen wat de koers de komende tijd gaat doen, maar moet je vooral rekenen op de lange termijn. “Het kan dat er spoedig een correctie plaatsvindt (dan zakt de waarde – red.) maar wie zegt dat hij niet gewoon doorgroeit naar 4.000 dollar?”

Hmm, die waarde stijgt wel erg snel.

Is het niet een bubbel die op barsten staat?

Volgens deze mensen wel.

Het slimste is volgens Kleiman op dit moment om wat bitcoin te kopen voor de lange termijn. “Gebruik wat play money, geld waarvan het niet uitmaakt dat je het verliest.”

Kleiman denkt dat de bitcoin de komende tientallen jaren alleen maar zal stijgen

Kleiman, die in 2012 Bitonic oprichtte met wat vrienden om in te spelen op het ontbrekende gebruiksgemak, is er van overtuigd dat de digitale munt op lange termijn (denk aan tien tot tientallen jaren) zeker in waarde zal toenemen.

Een andere coin kopen

Naast bitcoin bestaan er ook andere digitale munten, zoals Ethereum, Litecoin, Dash etc (check ze hier allemaal). Kleiman, die alleen maar de ‘ouderwetse’ bitcoin verkoopt, is niet erg enthousiast over die collega’s. “De vraag is wat ze toevoegen aan bitcoin. Over het algemeen zijn het kopieën van bitcoin met een andere naam, en sommige zijn zelfs regelrechte scams, dus daar moet je mee uitkijken.”

Bitcoin kan leren van andere digitale munten

Enthousiaster is hij over Monero, een digitale munt die bekendstaat om de sterke privacy. “Dat is zeker een toegevoegde waarde, en iets waarop bitcoin momenteel nog tekort schiet.” Een concurrent van bitcoin is Monero (wat Esparanto is voor ‘geld’) volgens Kleiman nog niet. “Bitcoin kan vooral leren hoe ze dat na kunnen maken.”

Big File Rijk worden met bitcoin

Zo kun je nu nog geld verdienen aan de bizarre stijging van de bitcoin

Investeren in bitcoin? Volgens deze critici is het een bubbel die op barsten staat