Zo kun je nu nog geld verdienen aan de bizarre stijging van de bitcoin

Als je in 2009 voor 50 euro aan bitcoin had gekocht, dan was je nu miljonair. ‘Als’ inderdaad. Inmiddels kost één bitcoin zo’n 2000 dollar. Ben je te laat? Niet per se.

Volgens Daan Kleiman van Bitonic is het moeilijk te zeggen wat de koers de komende tijd gaat doen, maar moet je vooral rekenen op de lange termijn. “Het kan dat er spoedig een correctie plaatsvindt (dan zakt de waarde – red.) maar wie zegt dat hij niet gewoon doorgroeit naar 4.000 dollar?”

Hmm, die waarde stijgt wel erg snel.

Is het niet een bubbel die op barsten staat?

Volgens deze mensen wel.

Het slimste is volgens Kleiman op dit moment om wat bitcoin te kopen voor de lange termijn. “Gebruik wat play money, geld waarvan het niet uitmaakt dat je het verliest.”

Kleiman denkt dat de bitcoin de komende tientallen jaren alleen maar zal stijgen

Kleiman, die in 2012 Bitonic oprichtte met wat vrienden om in te spelen op het ontbrekende gebruiksgemak, is er van overtuigd dat de digitale munt op lange termijn (denk aan tien tot tientallen jaren) zeker in waarde zal toenemen.

Een andere coin kopen

Naast bitcoin bestaan er ook andere digitale munten, zoals Ethereum, Litecoin, Dash etc (check ze hier allemaal). Kleiman, die alleen maar de ‘ouderwetse’ bitcoin verkoopt, is niet erg enthousiast over die collega’s. “De vraag is wat ze toevoegen aan bitcoin. Over het algemeen zijn het kopieën van bitcoin met een andere naam, en sommige zijn zelfs regelrechte scams, dus daar moet je mee uitkijken.”

Bitcoin kan leren van andere digitale munten

Enthousiaster is hij over Monero, een digitale munt die bekendstaat om de sterke privacy. “Dat is zeker een toegevoegde waarde, en iets waarop bitcoin momenteel nog tekort schiet.” Een concurrent van bitcoin is Monero (wat Esparanto is voor ‘geld’) volgens Kleiman nog niet. “Bitcoin kan vooral leren hoe ze dat na kunnen maken.”

Bizar: één bitcoin is nu meer dan $3000 dollar waard

De bitcoin lijkt echt niet meer te stoppen: de waarde van de digitale munt steeg zondagavond naar $3.012,05 dollar. Een record.

De waarde van de munt groeit al maanden met grote sprongen. Hoewel hij een paar weken geleden even inzakte, lijkt de groei nu hervonden dankzij de interesse in de cryptocurrency van Aziatische investeerders, meldt CoinDesk.

Oh, had ik maar geld geïnvesteerd!

Wacht, het is niet te laat!

Zo kun je nog verdienen aan bitcoin.

 

Niet alleen bitcoin is bezig met een flinke stijging, ook de tweede cryptomunt qua waarde, Ethereum, bereikte een record met een waarde van $300 dollar. Ook valuta als Monero en Litecoin zien hun waarde stijgen.

Verhoudingsgewijs groeien de andere valuta, zogenaamde alt-coins, nu sneller dan bitcoin. Deels wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door speculatie op de waarde.

De stijging van bitcoin zou omgekeerd weer worden beïnvloed door het feit dat veel altcoins niet met ‘gewoon’ geld (zoals euro’s en dollars), te koop zijn, maar alleen met bitcoin.

Investeren in bitcoin? Volgens deze critici is het een bubbel die op barsten staat

De waarde van de bitcoin steeg in een jaar tijd van 600 naar 1600 dollar. Een flinke toename, zo flink zelfs, dat veel stemmen beweren dat we te maken hebben met een bubbel die elk moment kan barsten.

Een snelle stijging in waarde op zich is niet per se een teken van een bubbel. Volgens Brian Wu op Investorsplace lijkt het erop dat de munt in zwaar weer kan komen: zo zou de waarde van de bitcoin vooral worden gestuurd door de groeiende interesse in ‘altcoins’, andere digitale valuta zoals Ether. Dergelijke munten zijn alleen maar te kopen met bitcoin, dus groeit de prijs van die laatste via die eerste.

Ja, wacht eens even.

Als je nu instapt, kun je op lange termijn nog rijk worden.

Lees hier hoe.

Fintech-kenner Ajit Tripathi (PwC) zegt tegen The Financial Times dat het gebrek aan regulering van de bitcoin weleens tot problemen kan gaan leiden. De groeiende aanwezigheid van andere cryptovaluta, zogenaamde altcoins, maakt het gehele landschap nog moeilijker te overzien.

De huidige hausse doet denken aan de dotcom-bubbel die in 2001 barstte

Sommige kenners zien ook de voortekenen van een bubbel, maar eentje die pas op langere termijn plaats zal vinden. Bellaj Badr, CTO van een bitcoin-bedrijf in Silicon Valley, schat dat de waarde nog kan stijgen naar tussen de 3000 en de 4000 dollar. Op dat moment zou weleens de gevreesde correctie kunnen plaatsvinden.

De bitcoin-hausse doet denken aan de dotcom-bubbel die in 2001 barstte. In de jaren daarvoor investeerden bedrijven massaal in internet-ondernemingen, die uiteindelijk veel minder waard bleken te zijn dan verwacht. Het plotselinge verlies in vertrouwen zorgde voor een korte crash op de beurs.