Dit gaat Apple vanavond presenteren

Vanavond houdt Apple een Keynote, waarin alle nieuwe plannen worden gepresenteerd. Wat kunnen we verwachten?

Voor het eerst sinds 2014 komt Apple dit jaar met een nieuw design voor de iPhone. Zo heeft de nieuwe iPhone X,waarmee de techgigant de tiende verjaardag van de iPhone viert, dunnere schermranden, nieuwe kleuren en een glazen achterkant. Daarnaast zit er een snellere chip in en is draadloos opladen mogelijk. De prijs gaat wel flink omhoog; voor de nieuwe iPhone X moet je meer dan 900 euro neertellen.

Voor wie niet zoveel wil betalen voor een nieuwe iPhone komt Apple ook met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, die qua design identiek zijn aan de iPhone 7 en iPhone 7 plus. En ook als je een oude iPhone hebt kom je vanavond aan je trekken: iOS 11 biedt een aantal nieuwe features.

Wat kunnen we verder nog verwachten?

De gelekte versie van iOS duidt op een grote verrassing: uit de code zou de komst van een nieuwe iPod Touch af te leiden zijn. Met gezichtsherkenning moet de iPod, die door velen ten dode was opgeschreven, nieuw leven worden ingeblazen. Daarnaast kunnen we vanavond de Homepod, een nieuwe Apple Watch, nieuwe Apple TV en nieuwe Airpods verwachten. Want maakte hier een uitgebreid overzicht van.

Wil je de Apple Keynote vanavond live kijken?

Hier vind je een uitleg hoe je dat doet.