Rechts-extremisten bestormen Berlijns ministerie en nog 4 dingen die je vandaag wil weten

Rechts-extremisten hebben rond 14.30 geprobeerd het Ministerie van Justitie in Berlijn te bestormen.

Ongeveer 50 leden van de ‘identitaire’ beweging probeerden binnen te komen, maar konden door de politie redelijk snel in de kraag worden gevat. Een mazzeltje, want de Berlijnse agenten waren toevallig al aanwezig in het ministerie om een ander akkefietje op te lossen.

Lees meer op Focus.

Dit model is ‘te dik’ voor Louis Vuitton

Het Deense model Ulrikke Hoyer is naar eigen zeggen afgewezen voor een campagne van Louis Vuitton omdat ze ‘te dik is’. Hoyer heeft maatje 34, en werd opgedragen om 24 uur lang alleen maar water te drinken om af te komen van haar, in de ogen van het castingbureau, te dikke buik.

Lees meer op haar Instagram.

Studenten bang voor Brexit

Nederlandse, Zweedse, Deense en Noorse studenten in het Verenigd Koninkrijk vrezen voor een aanstaande Brexit. De uittreding zou kunnen leiden tot hogere collegegelden en het vervallen van bestaande visa, vrezen de studenten. De studenten luiden nu de noodklok.

Lees meer op Trouw.

Fred Teeven: ik ben verkeerd geciteerd

Fred Teeven is bezig met de voorbereidingen voor een aanklacht tegen Groene Amsterdammer-auteur Henri Beunders. Beunders citeerde Teeven in een stuk ‘verkeerd’, aldus die laatste. Teeven zei in het stuk te hebben gezorgd voor bezuinigingen op de advocatuur om criminelen sneller achter de tralies te kunnen krijgen.

Lees meer bij de NOS.

Dit Nijmeegs college is al eerste genderneutraal

Het Nijmeegs Montessori College gaat als eerste middelbare school van Nederland genderneutrale toiletten voor de leerlingen installeren. Dit alles door een handtekeningenactie van leerlingen georganiseerd voor vwo’er Lotta Houben. “Zodat iedereen, ook als je je als vrouw man voelt of omgekeerd, met een veilig gevoel naar de wc kan”, aldus Houben.

Lees meer bij De Gelderlander.