Nederlandse IT’er Mike K. aangehouden in India voor handel in drug DMT

De Indiase politie heeft een Nederlandse IT-specialist aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij grootschalige drugshandel, waar ook beroemde Indiase acteurs een rol in hebben gespeeld.

De 33-jarige Mike K., die werkt voor het in San Francisco gevestigde Innominds, zou bij zijn arrestatie in het bezit zijn geweest van 2,6 gram DMT, meldt The Times of India. In India geldt 2 gram als grens voor een ‘commerciële hoeveelheid’. Als je meer in bezit hebt, kan je worden aangeklaagd voor drugshandel.

De Nederlander kwam in beeld nadat 19 van zijn medewerkers naar hem hadden gewezen als leverancier van de drugs. K. zou de DMT kopen in Nederland en via verschillende routes naar India laten smokkelen.

De arrestatie maakt deel uit van een groot onderzoek naar een drugsschandaal waarbij acteurs uit de Tollywood-sector betrokken zijn. Tollywood is de naam voor films die worden opgenomen in de taal Telugu, en is gesitueerd in Hyderabad.

K. woont in de speciaal voor IT’ers gebouwde buitenwijk Nanakramguda, met zijn Indiase vrouw en kind. Hij is al sinds eind jaren 2000 actief in India voor verschillende bedrijven.