Moordverdachte wil penis als hard bewijs inbrengen in rechtszaak

Richard Henry Patterson (65) werd in november 2015 veroordeeld voor de moord op zijn vriendin, Francisca Marquinez (toen 60). Hij zou haar hebben gewurgd, maar volgens hem deed hij dat niet met zijn handen, maar met zijn penis.

Marquinez zou volgens Patterson per ongeluk gestikt zijn tijdens orale seks. Om zijn zaak hard te maken, wil hij nu zijn penis aanvoeren als bewijsmateriaal in de rechtszaak die tegen hem loopt, zegt Sun-Sentinel.

De manier waarop Patterson bewijs wil voeren, roept wel wat vragen op bij de openbaar aanklager, ook al heeft hij het nieuwe bewijs al wel goedgekeurd. Zoals: ‘Wordt het bewijsmateriaal openbaar getoond of achter gesloten deuren?’, en: ‘Zal het de verdachte wel lukken een erectie te krijgen?’ Want alleen dan is het bewijsmateriaal hard genoeg om te gebruiken in de rechtszaak, zegt openbaar aanklager Peter Sapak.

De advocaat van Patterson, Ken Padowitz, gelooft ook dat het goed bewijsmateriaal is en stemt in. Hij pleit ervoor dat het aanvoeren van het bewijs achter gesloten deuren gebeurt, met alleen de rechter, advocaten, een deurwaarder, de jury en uiteraard de verdachte aanwezig. Ook de openbaar aanklager is akkoord gegaan met het nieuwe bewijsmateriaal. Er is nog geen datum gekozen voor de hoorzitting.