Jij kan voor een tientje overal heen vliegen omdat deze luchtvaartmaatschappij er een puinhoop van heeft gemaakt

Profiteren van de chaos bij Ryanair? Vanaf vandaag doet de Ierse luchtvaartmaatschappij één miljoen stoelen in de aanbieding, om de reiziger tegemoet te komen voor het schrappen van 2.000 vluchten, eerder deze maand.

Vanaf Eindhoven vlieg je naar 25 bestemmingen voor onder een tientje voor een enkele reis: van Napels tot Edinburgh en van Krakau tot Faro. Ook vanaf Amsterdam en Maastricht zijn kortingen, maar vanaf deze vliegvelden vliegt Ryanair veel minder.

De reden dat Ryanair iets goed te maken heeft bij de consument is dus het feit dat er eerder deze maand 2.000 vluchten werden geschrapt. Dit gebeurde naar eigen zeggen om ‘de wereldwijde punctualiteit te verbeteren’. Minder dan 80 procent van de vluchten vloog namelijk op tijd en dat vond de leiding van Ryanair veel te weinig. Bovendien is er nog een grote groep piloten en cabinepersoneel dat recht heeft op vrije dagen, waardoor ze hun rooster niet rond kregen.

In het statement op de site staat: “Wij bieden onze oprechte excuses aan degenen die geraakt zijn door deze annuleringen. Wij doen ons uiterste best om iedereen alternatieve vluchten en/of terugbetalingen te bieden.” Hoe dan ook is het gevolg dat het aanbiedingen regent, zolang de voorraad strekt natuurlijk.