Is dit de nieuwe plaskrul?

De vrouw die in hoger beroep ging tegen een boete die zij voor wildplassen kreeg, moest uiteindelijk de boete toch betalen. De rechter had geen boodschap aan het feit dat zij als vrouw na sluitingstijd van café’s nergens terecht kon om te plassen. Zijn conclusie: als ze echt zo nodig moest, had ze maar een urinoir moeten opzoeken. Naast een hoop ophef zorgde het ook voor een aantal borrelende creatieve geesten. Zo kwam een bureau met een alternatief ontwerp voor de plaskrul, het Amsterdamse urinoir waar de rechter met zijn uitspraak op doelde.

Op de vraag wat ze van het ‘advies’ van de rechter vindt, antwoordde Geerte Piening, de vrouw in kwestie, al eens: “Bizar. Zie je het voor je? Er moeten voor vrouwen gewoon toiletten komen.” Als het aan dit bedrijf ligt, komen die er ook. Het ontwierp een krul die geschikt is voor vrouwen en ook toegankelijk met rolstoel. Dat ziet er als volgt uit:

Het is nog maar een schets, zegt een van de ontwerpers tegen het Parool. “Om het tot een succes te maken moeten we nu met beheer, handhavers en leveranciers van openbare toiletten overleggen.” Het ontwerp is door het bedrijf ook aan de gemeente aangeboden, maar die hebben nog niet gereageerd.