Big File Rijk worden met bitcoin

Investeren in bitcoin? Volgens deze critici is het een bubbel die op barsten staat

De waarde van de bitcoin steeg in een jaar tijd van 600 naar 1600 dollar. Een flinke toename, zo flink zelfs, dat veel stemmen beweren dat we te maken hebben met een bubbel die elk moment kan barsten.

Een snelle stijging in waarde op zich is niet per se een teken van een bubbel. Volgens Brian Wu op Investorsplace lijkt het erop dat de munt in zwaar weer kan komen: zo zou de waarde van de bitcoin vooral worden gestuurd door de groeiende interesse in ‘altcoins’, andere digitale valuta zoals Ether. Dergelijke munten zijn alleen maar te kopen met bitcoin, dus groeit de prijs van die laatste via die eerste.

Ja, wacht eens even.

Als je nu instapt, kun je op lange termijn nog rijk worden.

Lees hier hoe.

Fintech-kenner Ajit Tripathi (PwC) zegt tegen The Financial Times dat het gebrek aan regulering van de bitcoin weleens tot problemen kan gaan leiden. De groeiende aanwezigheid van andere cryptovaluta, zogenaamde altcoins, maakt het gehele landschap nog moeilijker te overzien.

De huidige hausse doet denken aan de dotcom-bubbel die in 2001 barstte

Sommige kenners zien ook de voortekenen van een bubbel, maar eentje die pas op langere termijn plaats zal vinden. Bellaj Badr, CTO van een bitcoin-bedrijf in Silicon Valley, schat dat de waarde nog kan stijgen naar tussen de 3000 en de 4000 dollar. Op dat moment zou weleens de gevreesde correctie kunnen plaatsvinden.

De bitcoin-hausse doet denken aan de dotcom-bubbel die in 2001 barstte. In de jaren daarvoor investeerden bedrijven massaal in internet-ondernemingen, die uiteindelijk veel minder waard bleken te zijn dan verwacht. Het plotselinge verlies in vertrouwen zorgde voor een korte crash op de beurs.

 

Big File Rijk worden met bitcoin

Zo kun je nu nog geld verdienen aan de bizarre stijging van de bitcoin

Investeren in bitcoin? Volgens deze critici is het een bubbel die op barsten staat