Dit is BIG

Nieuws vanuit elk perspectief

Nieuws en actualiteit vanuit elk perspectief, een aanval op de filterbubbel. Welkom bij BIG.

Het is een veel gehoord probleem: doordat je maar een select aantal media volgt, krijg je een eenzijdig beeld van het nieuws. Wij gaan je helpen om aan die tunnelvisie een einde te maken.

Wij geven je meerdere perspectieven

BIG probeert elk verhaal aan te pakken vanuit meerdere perspectieven. Soms zijn dat twee visies die rechtstreeks met elkaar botsen, andere keren zijn dat verschillende kijken op het nieuws die jou een breder plaatje geven.

Wacht!

Terwijl je leest bieden we je op deze manier al een nieuw perspectief aan. We geven je dan een linkje naar een ander artikel

Grote verhalen worden door ons opgebouwd als een soort clusters genaamd Big Files.  Daar aan vast zitten topics met achtergrond en mogelijke antwoorden op die vraag. Als je een cluster hebt gelezen, ben je op de hoogte, zowel in de lengte als in de breedte.

Wij reiken je die perspectieven actief aan

Wij helpen je door de perspectieven actief aan te reiken. Lees je een topic, dan kan het gebeuren dat er plots een oproep in beeld verschijnt die je vraagt of je misschien een ander perspectief op dit probleem wil lezen. Door op die link te klikken kom je dan bij dat perspectief.

Kijk, dit is wat we bedoelen: als je hierop klikt lees je bijvoorbeeld waarom Giro555 een instaptoets liever voor zichzelf houdt.

Als je terugkeert op de homepage zijn de stukken die je al hebt gelezen afgevinkt, zodat je weet waar je je op moet focussen voor een nog beter begrip van het nieuws.

Wij zitten bovenop het laatste nieuws

Oh ja: we brengen natuurlijk ook gewoon brekend nieuws, dus dankzij ons blijf je altijd op de hoogte.